Visste inte att stenskott var så förödande

Man skulle lugnt kunna påstå att jag lärt mig ett och annat den senaste tiden. Anledningen heter stenskott, och vad de egentligen gör med en ruta. Jag har ju mestadels åkt runt med dessa märken i rutan och inte brytt mig så mycket, och det var inte förens en polare som jobbar med bilglas påpekande faran med stenskott. Först trodde jag honom inte, jag har ju aldrig varit med om att det hänt något mer än att det enbart blir ett litet märke i rutan, något som jag egentligen inte har något problem med. Jag hade ingen aning om att jag åkte runt med en tickande bomb som ruta.

Tydligen är det så att glaset när som helst kan börja spricka om man inte gör något åt de här stenskotten. Det låter ju mindre kul, att ett så litet märke kan ha så stor påverkan på en ruta och det sista jag vill ha är en gigantisk spricka som går över hela rutan. Men det som förbryllar mig är att det inte har hänt något än, och det sätter inte direkt blåslampan i röven på mig för att få det åtgärdat.

Kanske göra det själv?

Jag har mina funderingar på om jag skulle försöka fixa till stenskotten på egen hand, och om man kollar på det så ser det ganska lätt ut att göra det på egen hand. Problemet med det är väl att det inte är lätt att vet om det blir bra gjort eller inte. Därför har jag inte riktigt vågat mig på det än, men som det ser ut så är det billigaste alternativet för mig. Alternativ så skulle man också kunna lämna in bilen till en verkstad, men som sagt så är inte pengar det jag har i överflöd, så det kanske kan bli till att försöka själv. Vad skulle ni göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *