Snart dags för vinterfiske

Nu har hösten definitivt kommit, och då så är det inte långt till vintern. Och vad gör man då på vintern? Man fiskar, så klart. Isfiske är ett mycket underskattat vinternöje, ett som många inte verkar förstå sig på. Om jag säger att jag gillar att meta, eller flugfiska, eller fiska med kastspö, ja då är det ingenting konstigt med det. Möjligtvis att någon säger att det verkar ”tråkigt” att meta. Men om jag säger att jag tycker om att pimpla på vintern så ser många på mig som om jag vore galen. Vilket jag kanske är, men det är en annan sak.

Skälet till att folk inte verkar förstå charmen med vinterfiske är säkert eftersom det är en fiskeform som bara bör utföras när det är riktigt kallt ute. När det inte finns någon risk för att isen ska brista, helt enkelt. Det innebär att man måste klä sig på rätt sätt, för att kunna stå emot kylan. Och det är där någonstans som jag tycker att den verkliga charmen med isfiske finns. De må vara kallt och eländigt, men har man en väl packad matkorg med sig, med en termos rykande varmt kaffe… ja, då kan det bli riktigt magiskt där ute på sjön. En riktig naturupplevelse där man känner att man verkligen lever.

Och du! Kom ihåg isdubbarna! Även om isen aldrig ser så stark ut så kan ju olyckan ändå vara framme. Säkerheten är något man aldrig får tumma på när det gäller vinterfiske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *