Klassikern – meta

Att meta kräver inte speciellt mycket av dig och är ett lätt sätt att börja sitt fiskande på. Metandet är en väldigt inaktiv del av fisket där man enbart sitter och väntar på att fisken ska nappa. Det är säkerligen väldigt många människor som någon gång provat på att ta sitt metspö till en brygga i närheten, rulla ut linan och trä på antingen deg eller en mask. Efter det är det bara att doppa i krok, bete och flöte för att påbörja väntan på att någon fisk, vanligtvis mört eller abborre, ska nappa.

En viktig sak att tänka på är att använda så lätt utrustning som möjligt. Anledningen till att du bör ha det är för att det ska bli lättare att se ditt napp och därmed blir också fisket roligare. Har man lätt utrustning blir det enklare att se de små rörelserna som fiskarnas nafsande på betet ger flötet och då blir det också lättare att rycka till i rätt ögonblick för att fisken ska sätta sig på kroken.

Det som också är viktigt att tänka på är att du fiskar på ett bra djup. Innan du börjar meta så behöver du veta hur djup det är så att du kan anpassa höjden på flötet så att kroken med betet hamnar på en nivå där det blir troligare att du fångar fisk. Inom metningen finns det också självklart olika nivåer av material och tekniker, från det allra enklaste i ett enkelt spö till betydligt mer avancerade utrustning. Det är upp till dig hur du vill fiska, men en sak är säker när det gäller metning. Det är den mest avkopplande formen av fiskande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *