Flugfiske

Flugfiske är en konst. Det är fiskesättet som är väldigt vackert att beskåda och ser man människor göra det på helt rätt sätt så infinner sig all form av tillfredsställelse. Flugfiske kommer aldrig att vara ett enkelt fiskesätt och det krävs att man tränar länge och mycket för att hitta fram till rätt sätt att kasta linan och träffa vattenytan. Det är själva nyckeln till flugfisket, själva träffen man får med flugan på vattenytan så att den ska verka så naturlig som möjlig i förhållande till fiskens föda. Det handlar alltså om att flugan ska presenteras på ett så bra sätt som möjligt för att fisken inte ska bli skrämd utan snarare nästan direkt nappa tag.

Flugfiske är definitivt en materialsport, vilket betyder att du inte enbart behöver ha rätt spö, rätt rulle och rätt lina som dessutom ska fungera väl ihop, du behöver också anpassa själva materialet till dig själv och dina förutsättningar för att du ska kunna vara effektiv i ditt fiskande. Materialet är dock enbart en aspekt av det hela, det som gör det möjligt för dig att överhuvudtaget prova på att flugfiska. Det som kommer att göra så att du fångar dina fiskar beror på vilken fluga du använder och, i grund och botten, hur bra din teknik är.

Det finns mycket att lära inom flugfisket och en sak som är säker är att du nog aldrig kommer att bli helt fullärd. Det finns alltid saker som man kan förbättra och delar som passar bättre i olika situationer, men det är också det som är så spännande med denna vackra sport. Har du inte provat så rekommenderar jag dig varmt att göra det, du kommer inte att ångra dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *