Fiska med kastspö

xDe allra flesta vet precis vad det handlar om när man pratar om fiske med kastspö. Hade jag istället sagt spinnfiske hade det kanske inte varit lika många som förstått, men faktum är att de två olika namnen innebär precis samma sak, precis samma typ av fiske. Spinnfiske är (förutom kanske metande) det vanligaste fiskesättet som säkerligen alla någon gång i sina liv provat på. Spinnfiske är, i förhållande till flugfiske, väldigt enkelt och det är helt klart anledningen till att så många har provat på det. Men bara för att det är enkelt att spinnfiska så betyder det inte att man automatiskt får fiskelycka.

Som de allra flesta fiskare vet så spelar det inte så stor roll vad du har för utrustning om du inte befinner dig där fisken faktiskt håller till. Det är därför viktigt att lära sig fiskens rörelsemönster och position under olika delar av dygnet eller årstiden. Det är en förutsättning för att man ska ger sig själv chansen att fånga något och det man vanligtvis brukar fiska med spinntekniken är abborre, gädda, gös eller öring. Till spinnfisket använder man sig också av speciella drag. Dessa är konstgjorda och finns i mängder av olika varianter. Vilket drag du ska välja på mellan exempelvis spinnare, skeddrag, jiggar eller wobblar beror helt och hållet på vilken fisk du är ute efter att fånga. Det gäller alltså att tänka efter före innan man köper sina drag.

Planering av sitt fiskande är väldigt viktigt och för att man ska lyckas med det så krävs det att man planerar efter fiskens beteende och inte sitt eget. Det är en konst att fiska rätt och göra det bra, men det är enklare än vad man tror när man börjar sätta sig in i det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *